My 100 Questions – Part 1

1. We select everything by checking them good or bad. But why did we select Religion without a check?


2. Is God having a necessity for the creation?
Creation starts when necessity arises. But God is Almighty, religion says. He has no necessity for anything. Then why did he create the Universe? Is he Mad? Or is he a fool?
3. Why should we pray to God?
How much long we pray, God will never come and take us to the other side. It is our duty to walk and reach the other side. God will never come and brush our teeth. It is also our duty to clean our teeth and mind. Then why should one pray?
4. God didn’t help Jesus or Arjuna in trouble, then how can He help us?
Jesus Cried of pain when he was punished in the holy cross- “Oh! God, help, help”. But God didn’t answer his pray.
In Hindu Mythology also Krishna didn’t help Arjuna in his last hours.
Then how can we believe that God will help us?
5. How Nishkama karma possible as mentioned in Gita? Can there be an action without a wish?
There will not be a Karma(action) without a Kama(wish). If one pours water on an inverted pot, we call him Mad. Even a Mother’s love to her child had a wish behind that is to get happiness out of it. We are taking breath unknowingly, but sill it has a Kama ‘to live’. Similarly, to every action there will be a wish behind. Then, how did Krishna, the Hindu God advice Arjuna to do the war without thinking the result? He was cheating Arjuna, actually. Krishna had a wish behind the war. That was to make the Pandavas ruling the Kingdom, Hastinapura. What nonsense! Krishna can have a wish but others cannot! Any scholars of Gita can give me the answer to this?
6. What is meant by liberation? And who needs it, the Body, Mind or the Soul?
From the books of Vedanta, I could understand that Liberation is Mukti. But Mukti is from what? Please note that I do not believe in Rebirth. Also, the Vedanta says Body is not eternal, it is Naswara. Mind is also Anatma according to the theory of Vedanta. And the Soul is always liberated. So I am confused. Please help me to know which of the three needs liberation?
7. Why did Jesus, Allah, Vishnu or any Gods could not invent a Computer, Mobile phone, Train or an atom Bomb?


8. How the sacrifice can please God? Is He a sadist?
Almost in all Religions, sacrifice has an important roll. Christ, Mohammed, Budha, Rama are examples. Fasting is a common sacrifice in Hindu and Muslim Religions. Is it not a Ragging? Smashing ones own head also can please God?
9. Which Religion can convert an Atheist into a believer?
Friends, I am an Atheist. I could not follow blind beliefs. Someone help me to convince me logically or by their prayers that there is a Creator God. Atleast they help me to shift the black mole in my left arm to my right arm by their prayers. I heard their God can do such miracles. I will be thankful to them and am ready to accept their religion.
10. Why the Omnipotent God needs a prophet, son or incarnation to save people?
Why can’t he change the world by a fractional thought?
Why can’t he make the world free from all sins?
If he did either of these two, then he need not take pain to send his son, prophet or take different incarnations again and again.
Shall we conclude that God is not omnipotent?

Posted in Questions Tagged with: , ,
  • edurazee

    I am trying to answer some of your questions here. I am a Muslim and I don’t know everything about other religions. So I am trying to answer your questions from the context of my own religion. By the way, I found some of your questions very immature, that is, those questions demonstrate your lack of knowledge. I am in beginner level in my religion, but I would not ask such light questions.

    1. We select everything by checking them good or bad. But why did we select Religion without a check?
    Answer: Islam promotes the idea of checking and selecting a religion. In fact Quran says the same. But the problem is it is very hard to satisfy somebody who does not want to come to an agreement. It may take a lifetime for them to reach a conclusion that God actually exists. In case of some people, it may be impossible to reach a conclusion at all.

    2. Is God having a necessity for the creation?
    Answer: This is not known to humankind. There may or may not be a reason. We have no right to ask that question to God. Suppose you are an accomplished robotics expert and you create a robot that can think and take decisions to a certain extent for the shake of your own experiment. One day it comes to you and asks why you created it. You may have some valid reasons but those reasons may not be acceptable to that robot. Then, what can the robot do?

    3. Why should we pray to God?
    Answer: If there is no God, both Theists and Atheists are saved, but what would you do if God really exists? Then Theists are saved but Atheists would have nothing to do. What if, you understand and agree that God really exists and you have only couple of hours left in your life to live?

    4. God didn’t help Jesus or Arjuna in trouble, then how can He help us?
    Answer: Jesus or Arjuna was not helped only because God wanted the things should proceed that way. We can only expect help from the God but can not be 100% certain. God may help us only if he wants to help us. That is his will.

    5. How Nishkama karma possible as mentioned in Gita? Can there be an action without a wish?
    Answer: I don’t know anythings about this Hindu term.

    6. What is meant by liberation? And who needs it, the Body, Mind or the Soul?
    Answer: I don’t know what Vedanta said in what context.

    7. Why did Jesus, Allah, Vishnu or any Gods could not invent a Computer, Mobile phone, Train or an atom Bomb?
    Answer: What is your question about? Do you question the God’s ability or you are disturbed by the inconvenience of not having those things? If fact, God created more sophisticated thing, the human race. This is because these things are useless from the God’s perspective of creation. Moreover, these things promote imbalance in the nature. For example: if you have milk you can make curd or cheese but you can not make milk if you have curd or cheese at your disposal.

    8. How the sacrifice can please God? Is He a sadist?
    Answer: This question can not be answered generally. God sent us some directions through scriptures and those scriptures tell us how sacrifices should be performed. First of all, you have to find out if the method of sacrifice is approved by the scriptures or not. If the method is approved, then I can answer the question: sacrifices are told to be performed for our own wellbeing. For example: fasting keeps away certain diseases. I am not a doctor or scientist so I can not explain you the scientific background of the fasting.

    9. Which Religion can convert an Atheist into a believer?
    Answer: See answers of the questions 1 and 3.

    10. Why the Omnipotent God needs a prophet, son or incarnation to save people?
    Answer: Again your perspective is wrong. God does not need prophets to save people. God could create human beings in a way that they are not being able to disobey him. In fact human beings are the only creatures that disobey God. We need prophets so that we can be warned time to time that God really exists and being an Atheist (or whatever) is one of the things that God doesn’t like.